Blog

 

 

JellieBean houdt je graag op de hoogte van wat er zoal gebeurt.

Geluksflesje?

Op een kaartje dat aan ’t Klein Geluk Kastje hangt, tref ik een zinnetje aan: “Het flesje gekocht voor een vriendin.” Ik kan de zin niet meteen plaatsen. Totdat ik ontdek dat het flesje met gelukssteentjes niet meer aan het deurtje van het kastje hangt. Niet verkeerd bedoeld, is het meegenomen door een passerende voorbijganger. Nu kan ik het zinnetje plaatsen en schiet in de lach. Het flesje had ik opgehangen met de notitie erbij dat mensen het flesje konden aanraken, in de hoop dat het hen een beetje geluk zou brengen. Kennelijk had iemand heel veel geluk nodig en heeft het flesje meegenomen. Dat was niet de bedoeling, maar goed. Inmiddels heb ik er een nieuwe aangehangen. Nu hoop ik dat ik daar meer geluk mee heb.


The day after…

foto-3

De dag nadat ik ’t Klein Geluk Kastje heb gepimpt en geopend, kijk ik nieuwsgierig als een kind die zijn schoen voor Sinterklaas heeft gezet, of er iemand in het kastje is geweest. Het kastje hangt in ieder geval nog, niet geheel onbelangrijk! Met gezonde spanning doe ik de deurtjes open. De kaartjes staan nog even netjes in zakjes opgesteld, als toen ik ze heb neergezet. Ik check het schriftje dat ik erbij hebt gelegd waarin mensen hun reactie kunnen noteren. Ik tref onbeschreven regels aan.

 

Een beetje teleurgesteld stap ik weer naar binnen. Misschien moet ik het duidelijker maken dat het kastje open is om te gebruiken. Ik zet mijn man aan het werk om een framepje te maken en ikzelf teken een bordje met grote letters ‘Open’ erop. Kan daar tenminste geen verwarring over bestaan.

 

Hetzelfde tafereel van zojuist, herhaal ik. Loop naar de deur, check het kastje en tref steeds hetzelfde aan. Inmiddels komen er donkere luchten aan. Regen. De kans dat er nu mensen iets uit het lastje halen, is erg klein. Wie gaat er in de regen lopen? Geen hond. Of juist die wel met zijn baas. Misschien een klein led ‘waxine’ lampje op het kastje zetten? Als een klein lichtpuntje voor een passerende hondenbezitter die liever droog binnen had gezeten. Ik stel me voor dat als je op zo’n moment ’t Klein Geluk Kastje passeert, met het lichtpuntje in het vizier, je daar toch een tikkeltje blij van wordt. Dus hop, een lampje op het kastje. En nu maar wachten…

 

Voor het slapen gaan, voer ik hetzelfde ritueel uit. Niets, nopes, nada. Maar toen werd het 13 augustus. In de middag, trof ik een munt van €2,- op de mat. Was deze nu zojuist uit mijn jaszak gevallen? Of zou er iemand iets uit ’t Klein Geluk Kastje hebben gehaald? Als ik door de glazendeurtjes van het kastje kijk, zie ik het al. Er is iemand in het kastje geweest. In het schriftje trof ik de gegevens aan van een mevrouw. Haar naam zal ik i.v.m. privacy niet noemen, ik wilde wel graag haar spreuk met je delen.

“Ware moed is bang zijn maar toch doorgaan”. Afgesloten met de woorden: een fijne dag.

Mooi toch? Bedankt mevrouw!

 


 

Een klein beetje geluk vind je in de Grotestraat 104 in Waalwijk

’t Klein Geluk Kastje van JellieBean

’t Klein Geluk Kastje van JellieBean is 9 augustus 2014 geopend!

Waalwijk – Wat positieve energie en geluk de wereld in blazen, dat is een van de redenen om het Klein Geluk Kastje van JellieBean in te richten. Het met tekeningen versierde kastje hangt rechts naast de voordeur aan de Grotestraat op nummer 104. In het kastje staan leuke (gratis) kaartjes klaar voor mensen die er voor openstaan. Om zelf te houden of om te sturen naar iemand die er blij en (het liefst) een beetje gelukkig van wordt.

Idee Klein Geluk Kastje
Regelmatig schieten mij ideeën te binnen. Ideeën die je van binnen een vrolijke tinteling geven. Een boost energie die je het liefst zo snel mogelijk inzet om je plan tot actie om te zetten. Zo’n zelfde gevoel kreeg ik toen ik op het idee kwam om een Klein Geluk Kastje te maken. Een kastje waarin ik eigen ontworpen kaarten, cadeau-labels en boekenleggers, gratis (en soms tegen een vergoeding) aanbied. Het idee ontstond nadat ik in het tijdschrift Flow had gelezen over een mini-bibliotheek aan huis. Een klein kastje waaruit je een boek pakt in ruil voor een ander boek die je in het kastje achterlaat. Zo’n mini-kastje wilde ik ook maar gestoken in een eigen jasje. Zo is Klein Geluk Kastje van JellieBean ontstaan.

Respectvol
Het Klein Geluk Kastje van JellieBean gaat uit van het goede van de mens, alleen dan functioneert het waarvoor bedoeld. Met plezier besteed ik tijd en aandacht aan het maken van de kaarten en verwacht van gebruikers dat zij respectvol omgaan met het kastje. De regels zijn eenvoudig: pak uit het kastje wat je leuk vindt, maar maak er geen oneindige grabbelton van. De kaarten zijn kosteloos, dat wil zeggen, je kunt ze gratis meenemen. Dit wil niet zeggen dat ik er geen kosten aan heb gehad, die heb ik wel degelijk. Ik investeer in onder andere in papier, pennen en kleurstiften, linten, sical, stempels en verpakkingszakjes.

Vrijwillige bijdrage
Wil je een bijdrage leveren aan het Klein Geluk Kastje? Dat kan. Je kunt mij ondersteunen door een notitie achter te laten in het schriftje dat in het kastje ligt. Ik vind het ontzettend leuk om te lezen waarom je een bepaalde kaart hebt uitgekozen en voor wie. En wie weet maak ik de volgende keer een wat persoonlijker kaartje voor die persoon. Laat het mij weten, dit verhoogt mijn werkplezier.
Mocht je een (kleine) financiële bijdrage willen leveren dan is dat uiteraard ook van harte welkom. In de voordeur zit een brievenbus die geschikt is om een eventuele donatie op te vangen.

Jouw mening is belangrijk!
Heb je op- of aanmerkingen op het Klein Geluk Kastje, de illustraties of andere dingen betreft JellieBean? Laat het mij weten. Jouw mening is belangrijk!
Indien het kastje je goed bevalt, vertel er dan over aan mensen in je omgeving. Zo kan iedereen een beetje geluk ontvangen (mits ik voldoende kaarten heb…) Kijk, daar word ik gelukkig van!